Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Barst in voorruit en 150 zakken wietafval in busje leiden naar wietkwekerij met oogstrijpe planten

De politie heeft een wietkwekerij met 700 oogstrijpe planten opgerold nadat twee mannen werden gepakt met 150 zakken wietafval in een busje. Het duo reed rond met een barst in de voorruit wat aanleiding was voor een controle.

Agenten zagen maandagavond 4 juni op de Exloërweg in Tweede Exloërmond een busje langzaam rijden. Het voertuig bleek ook nog een barst in de voorruit te hebben wat reden was om de wagen aan de kant te zetten voor een verdere controle. Toen agenten de twee inzittenden controleerden roken zij een sterke wietlucht.

Bij doorzoeking bleek dat in de achterbak van de auto ongeveer 150 zakken lagen met potgrond en restjes van een wietkwekerij. Hierop werden de twee mannen van 23 en 24 jaar uit Utrecht aangehouden. Bij hun fouillering hadden de mannen sleutels van een pand bij zich. Na onderzoek bleek een sleutel bij een locatie te horen op het Zuiderdiep in Tweede Exloërmond.

De politie had toevallig al meerdere anonieme tips binnengekregen via Meld Misdaad Anoniem over het betreffende pand. Agenten zijn dinsdagmiddag naar de locatie gegaan en hebben het pand aan de Zuiderdiep doorzocht. Op de zolder werden 700 oogstrijpe planten aangetroffen.

De begane grond bleek ook in gebruik als wiethok maar de planten waren daar zeer recent geoogst. Hier lagen nog de overblijfselen van een dikke 600 wietplanten. De 40-jarige bewoner werd aangehouden. De drie verdachten zitten nog vast.