© Instagram

Bedreiging met balletjespistool leidt naar hoeveelheid cocaïne in woning en wietkwekerij

In Oudenbosch heeft de politie na een bedreiging met een balletjespistool een hoeveelheid cocaïne en een wietkwekerij aangetroffen.

Op zaterdagavond meldde een man zich rond 23.00 uur bij een politiebureau in Roosendaal en overhandigde de politie een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Uit onderzoek bleek het te gaan om een zogenaamde balletjespistool. Het wapen, dat geschikt is voor afdreiging en om die reden verboden in Nederland, is meteen in beslag genomen en vernietigd.

In een gesprek met de man die het wapen aan de politie geeft, wordt duidelijk dat het eigendom is van een vrouw uit Oudenbosch. Zij zou wonen aan de Bornhemweg en volgens de melder heeft hij het wapen afgepakt nadat de vrouw in kwestie hem ermee bedreigde. Toen de man het wapen wilde afpakken ontstond er een worsteling, hierbij lopen beide betrokkenen verwondingen op. Uiteindelijk is het hem, naar eigen zeggen, gelukt om het wapen afhandig te maken en is hij ermee naar de politie gereden.

De agenten gaan daarop naar de woning van de verdachte en met een machtiging van justitie wordt het pand binnengetreden en doorzocht. Een man en vrouw blijken aanwezig te zijn. Tijdens de doorzoeking wordt een kleine hoeveelheid cocaïne, twee balletjespistolen en een wietkwekerij met 164 planten aangetroffen. De kwekerij is door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld.

De vrouw wordt aangehouden maar wil hier duidelijk niet aan meewerken en gaat hevig in verzet. Hierbij loopt een agent een verwonding op aan zijn pols. Hij moet zich onder behandeling van een arts stellen. De agent doet aangifte van mishandeling. De verdachte dame zit vast en de politie doet verder onderzoek in deze zaak.