Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Bedrijfspand in Loosdrecht doorzocht in onderzoek naar faciliteren drugshandel

De politie heeft in verband met een verdenking van betrokkenheid bij drugshandel, een bedrijfspand in Loosdrecht doorzocht.

Bij de actie werd het bedrijf binnengevallen door de politie, die later samen met het Openbaar Ministerie (OM), de gemeente en het UWV onderzoek hebben gedaan naar strafbare feiten binnen het bedrijf. Daarbij werd niet alleen gekeken naar een mogelijke link met de onderwereld en crimineel geld, maar ook naar arbeidsveiligheid. De burgemeester heeft op 1 oktober een voornemen tot sluiting van het pand voor de duur van 6 maanden uitgereikt.

In het bedrijfspand aan de Industrieweg werden goederen aangetroffen die hier verband mee houden. Daarnaast is de administratie van het bedrijf in beslag genomen om te onderzoeken over er sprake is van inkomsten uit een criminele hoek.

‘In dit geval hebben we te maken met een bedrijf dat zaken verkoopt die grootschalige drugshandel mogelijk maken. Dan moet je denken aan versnijdingsmiddelen, zakjes, stempels, pijpjes en andere zaken die drugsproducenten en dealers nodig hebben. Dit bedrijf draagt dus bij aan het in stand houden van de drugscultuur, die voor veel problemen zorgt. En dat is strafbaar’. Aldus een woordvoerder van de politie.