Bedrijventerrein voor 12 maanden dichtgetimmerd na vondst 900 gram cocaïne

Een bedrijventerrein in Oss waar 900 gram harddrugs werd gevonden mag van de rechter voor 12 maanden worden dichtgetimmerd.

De burgemeester van de gemeente Oss mag een bedrijventerrein in Berghem voor 12 maanden sluiten vanwege aangetroffen harddrugs én materialen en goederen om harddrugs te maken. Dit bepaalde de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant vandaag.

De politie trof de drugs, materialen en goederen op 18 november 2019 tijdens een onderzoek aan. Het ging in totaal om 900 gram. De burgemeester van de gemeente Oss besloot dat het bedrijventerrein, met daarop gelegen containers en bebouwing, per direct moest worden gesloten. Twee dagen later bevestigde de burgemeester dat de sluiting 12 maanden zal duren. Een woning, kantoor en privégarage op het terrein hoeven niet dicht.

Een transportbedrijf dat op de bewuste locatie is gevestigd, maakte bezwaar tegen dit besluit. De burgemeester verklaarde dit bezwaar in maart ongegrond. Het bedrijf ging in beroep en verzocht de voorzieningenrechter in de tussentijd een voorlopige voorziening te treffen die inhoudt dat het bedrijventerrein en een loods die daar staat, niet dicht mag.

Gelet op de zeer grote hoeveelheid aangetroffen harddrugs, namelijk ruim 900 gram cocaïne, én de materialen en goederen voor de productie van harddrugs, mocht de burgemeester in dit geval oordelen dat sprake is van een ‘ernstig geval’. Dit rechtvaardigt een sluiting van 12 maanden, aldus een woordvoerder van de rechter.