De politie gaat op televisie beelden tonen van Audi-bende plofkraken in Duitsland. De daders sloegen na één van de kraken op de vlucht en crashten na een achtervolging in Utrecht.

Op 25 juli werd in de Duitse plaats Wesel een geldautomaat opgeblazen. De daders sloegen na de plofkraak met een Audi op de vlucht. De politie achterhaalde de verdachten en er ontstond een achtervolging.

Uiteindelijk ging het van Duitsland tot aan het Anne Frankplein in Utrecht. Daar crashte de Audi van de plofkrakers en gingen ze te voet verder. Ondanks een grote zoekactie in de buurt met onder een helikopter werd niemand meer aangetroffen.

In samenwerking met de Duitse politie is een onderzoek ingesteld naar de plofkraak in Wesel en drie anderen plofkraken in Duitsland. Volgens de recherche gaat het vermoedelijk om dezelfde dadergroep. De plofkraken vonden op 23 juni en op 9 juli plaats in Rheine.

Bij de kraak op 23 juni raakten mogelijk één of meerdere daders gewond. Op 4 augustus bleef het bij een poging in de Duitse plaats Rheine-Mesum. De camerabeelden die dinsdag getoond worden in Opsporing Verzocht zijn onder andere van binnenin de bank en beelden van de politie.