Beelden en getuigen gezocht vluchtroute brute plofkraak geldautomaat Amsterdam

De politie is druk bezig met het onderzoek naar een brute plofkraak in Amsterdam, en zoekt camerabeelden en getuigen van de vluchtroute.

Bij de hulpdiensten kwam in de nacht van zondag op maandag rond 2.20 uur melding binnen van een harde knal in de omgeving van het Beukenplein in Oost. Ter plaatse bleek het te gaan om een plofkraak. Door de explosie is veel schade ontstaan aan omliggende panden. De politie heeft het plein afgezet en een groot onderzoek gestart. Er is tenminste één persoon gewond geraakt. Op dit moment is het volgens een woordvoerder nog onbekend of er bij de plofkraak iets is buitgemaakt.

Volgens getuigen zijn er twee personen kort na de ontploffing ervandoor gegaan op een scooter. De politie is nu op zoek naar beelden en getuigen die de daders of andere verdachte zaken hebben gezien op de vluchtroute. De plofkrakers zijn vanaf de 2e Oosterparkstraat bij de Sparrenweg linksaf zijn gegaan. Daarna zijn ze de 3e Oosterparkstraat ingereden en daarna is de verdere route op dit moment nog niet duidelijk.