© Politie

Beelden fietsende verdachte dodelijke schietpartij A’dam-Zuidoost op tv

In het onderzoek naar de dodelijke schietpartij op 17 november 2016 op het Maldenhof in Amsterdam-Zuidoost, gaat de politie beelden laten zien op televisie. Het gaat om een fietser die verdacht wordt van mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij.

Op donderdagochtend 17 november werd de 28-jarige Rosleny Magdalena zwaargewond aangetroffen bij het bruggetje aan het Maldenhof. De vrouw bleek te zijn neergeschoten. Ondanks reanimatiepogingen is het slachtoffer ter plekke bezweken aan haar verwondingen en overleden.

De vrouw had die ochtend net haar 6-jarige dochtertje naar school gebracht. Op de terugweg, rond 08.18 uur, is ze neergeschoten. Het rechercheteam beschikt over camerabeelden waarop te zien is dat het slachtoffer die ochtend vermoedelijk opgewacht en achtervolgd wordt door een fietser.

De beelden van de fietsende verdachte worden dinsdagavond getoond in de uitzending van Opsporing Verzocht. De recherche wil graag meer informatie over deze persoon en roept iedereen op om te kijken. De uitzending is om 20.30 uur op NPO 1.