Beelden getoond in onderzoek neergeschoten Nederlandse advocaat in Duitse Gronau

De recherche gaat beelden tonen in het onderzoek naar een Nederlandse advocaat die in het Duitse Gronau werd neergeschoten.

Op 6 november vorig jaar werd de advocaat neergeschoten terwijl hij zijn hond uitliet in Gronau. Het slachtoffer dat in Gronau woont en in Enschede zijn kantoor heeft, raakte levensbedreigend gewond maar overleefde, na behandeling in het ziekenhuis, de moordaanslag. Het rechercheteam onderzoekt nu of het motief van de beschieting mogelijk te maken heeft met zijn werk. Hij was als curator betrokken bij het faillissement van een sportschool in Losser.

In het onderzoek kwamen twee mannen naar voren van wie het team graag wil weten wie het zijn. ‘We weten niet of zij betrokken zijn bij deze zaak, maar we kunnen het ook niet uitsluiten. Het zou het onderzoek verder helpen als we weten wie deze mannen zijn. We hopen dat kijkers ons kunnen helpen bij het achterhalen van de identiteit van de twee mannen’, zegt de teamleider van het onderzoek. Van de verdachten worden beelden getoond op televisie.