Beelden opgedoken Mohamed Azzaoui geboeid op stoel na gijzeling door gemaskerde criminelen in R32

De Belgische politie doet een onderzoek naar een gijzeling van een man die al meer dan een week wordt vastgehouden.

Het gaat om de 49-jarige Mohamed Azzaoui die op woensdag 22 februari ’s avonds een afspraak had op een parkeerplaats langs de E19 richting Antwerpen. Op camerabeelden is de man in de shop te zien. Daar lijkt hij even te wachten, maar uiteindelijk gaat hij weer naar buiten en wordt om 20.49 uur door meerdere gemaskerde criminelen in een VW Golf R32 meegenomen.

De politie kreeg melding van de gijzeling en meerdere eenheden kwamen met spoed ter plaatse. De daders waren toen al verdwenen. Er zijn beelden opgedoken van het slachtoffer die bijna naakt en geboeid op de stoel te zien is. De Belgische politie vreest voor zijn leven en roept mogelijke getuigen of mensen die meer weten op om contact op te nemen.

Het motief of de aanleiding van de gijzeling is op dit moment volgens de recherche nog onduidelijk. De gehuurde R32 werd eerder deze week aangetroffen en in beslag genomen in de buurt van het Brusselse bedrijf die de wagen had verhuurd. Er is sporenonderzoek verricht in de Golf maar het voertuig is sinds de gijzeling ook door andere personen gebruikt.