Beelden vrijgegeven poging liquidatie café De Zon

De politie heeft in een uitzending van het tv-porgramma Opsporing Verzocht bewakingsbeelden getoond van de schietpartij in café de Zon in Amsterdam in oktober van dit jaar. Bij de schietpartij raakten twee personen gewond. Het beoogde doelwit werd niet geraakt door de schutters.

Die noodlottige dag werden bezoekers van het café aan de Pretoriusstraat in Amsterdam-Oost overdonderd door twee mannen die de deur openden en direct met zwaar geschut in het wilde weg het vuur openden. Op de beelden is te zien hoe de man zonder ergens op te mikken in het wilde weg schieten. De een schiet met een handvuurwapen terwijl de andere schutter het vuur opent met, vermoedelijk,  een AK-47. Wonder boven wonder worden slechts twee personen geraakt door de kogelregen.

Na de mislukte liquidatiepoging stappen de daders in een zwarte BMW en vluchten weg. Tijdens hun vlucht worden ze op de A10 achterhaald door door twee motoragenten. De daders in de BMW openen direct het vuur op hen. De twee motoragenten moeten daardoor noodgedwongen hun achtervolging staken. Korte tijd later wordt de BMW door een onbekend persoon in brand gestoken.