De Duitse politie heeft beelden vrijgegeven van een roofoverval in Hildesheim, die gepleegd werd door de drie voortvluchtige oud-leden van de RAF (Rote Armee Fraktion). Het drietal wordt al enige tijd gezocht voor onder meer een overval op een geldwagen.

De gezochte verdachten, Ernst-Volker Staub, Burkhard Garweg en Daniela Klette worden al bijna een kwart eeuw gezocht door de Duitse autoriteiten. Al die tijd hebben ze uit handen van politie en justitie weten te blijven. Hun vlucht en onderduiken financieren ze door overvallen te plegen.

De beelden die zijn vrijgegeven zijn van een overval op een supermarkt in Hildesheim op 7 mei 2016. Het gaat om een mislukte overval. Daarnaast zijn er beelden vrijgegeven waarin de twee mannelijke verdachten te zien zijn in Osnabrück. De Duitse politie denkt dat ze zich onder meer schuilhouden in Nederland. Ondanks een grote zoektocht en veel aandacht aan deze zaak zijn de drie ex Rote Armee Fraktion leden nog spoorloos.

Ze slaan niet alleen toe bij supermarkten maar ook bij geldwagens. Vorig jaar juni werd bij een zeer gewelddadige overval op een geldwagen in Cremlingen meer dan honderdduizend euro buitgemaakt. De daders maakten gebruik van een een automatisch geweer en een bazooka. De politie denkt dat het RAF trio hiervoor verantwoordelijk is.