De schutter rent naar de vluchtauto na het doodschieten van vader René en zoon Renéetje van Doorn. © Politie

Beelden vrijgegeven van koelbloedige dubbele liquidatie vader en zoon in Zoetermeer

De politie heeft beelden vrijgegeven in het onderzoek naar de dubbele liquidatie van René en Renéetje van Doorn in Zoetermeer. De schutter schoot beide mannen dood met een pistool nadat zijn automatische vuurwapen blokkeerde.

Uit camerabeelden blijkt dat de twee verdachten, de schutter en de bestuurder van de vluchtauto, ruim 25 minuten hebben staan wachten op het moment dat vader en zoon kwamen aanrijden. De daders zaten in een BMW.

Toen de slachtoffers hun auto parkeerden bij de sportschool in de Edisonstraat kwam de schutter op de auto aflopen en probeerde te schieten. De dader had een automatisch vuurwapen maar die blokkeerde. Zonder dat vader en zoon iets door hebben pakt de schutter een pistool en schiet ze allebei dood. Daarna stapt hij in de BMW en slaat op de vlucht.

De moordenaars rijden vanaf de Edisonstraat naar de Curaçao een paar straten verderop en steken de BMW in brand. Daarna rennen ze door naar de andere kant van het huizenblok waar ze een Golf met Belgisch kenteken klaar hebben staan. Ze proberen weg te rijden maar de auto wil niet starten.

De twee mannen rennen daarna de straat op en bedreigen een vrouw met een automatisch vuurwapen in een Opel Corsa. Het slachtoffer geeft gelijk haar sleutels af waarna de twee mannen er vandoor gaan in haar auto. Daarmee rijden ze daarna naar Rotterdam waar de gecarjackte auto terug wordt gevonden aan de Statenweg.

Later komt een man de auto in brand steken en wordt gelijk aangehouden. De politie onderzoekt wat zijn rol was. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid niet om de uitvoerders maar om een persoon die is ingeschakeld om de auto in brand te steken. Het onderzoeksteam gaat ervan uit dat de daders zijn ingehuurd en niet zelf persoonlijk een conflict hadden met de slachtoffers. Er zijn verdachten aangehouden in verband met de dubbele liquidatie maar iedereen is wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten.