© Instagram

Beheerder Dream Market drugs marktplaats gepakt in VS door grote rode baard

Een beheerder van de Dream Market online drugs marktplaats is op een wel heel opmerkelijke wijze tegen de lamp gelopen. De man, die een grote rode baard heeft, was onderweg naar de World Beard and Moustache Championships in de Verenigde Staten.

De 38-jarige Gal Vallerius uit Frankrijk heeft de grootste fout van zijn leven gemaakt door naar de Verenigde Staten te reizen. De Amerikanen zijn van mening dat Vallerius één van de beheerders is op de Dream Market drugs marktplaats. Hij zou daar werken onder de naam ‘OxyMonster’. De Fransman was niet alleen beheerder maar verkocht ook zelf drugs op de website. De FBI had de man al in het vizier naar aanleiding van bitcoin transacties.

Toen hij op het vliegveld van Atlanta arriveerde op 31 augustus om aan de World Beard and Moustache Championships in Austin deel te nemen, werd hij aangehouden. Op zijn laptop zijn aanwijzingen gevonden waaruit blijkt dat het hier daadwerkelijk om ‘OxyMonster’ gaat. Er zijn ook bitcoins aangetroffen met een waarde van ruim een half miljoen dollar.

Het onderzoek naar OxyMonster werd uitgevoerd door de FBI, DEA, belastingdienst, Homeland Security en de US Postal Inspection Service. De Fransman wordt verdacht van drugshandel en riskeert een levenslange gevangenisstraf in de Verenigde Staten.