Behulpzame redder in nood blijkt ordinaire fietsendief en steelt fiets vrouw

In Amersfoort bleek recent een redder in nood een ordinaire fietsendief te zijn.

Een vrouw fietst in de nacht van 4 op 5 oktober rond 00.30 uur over de Hendrik van Viandenstraat wanneer ze plotseling ten val komt. Er staat al snel iemand bij haar die haar overeind helpt. Ze ziet ook een tweede persoon haar fiets overeind zetten en in eerste instantie denkt ze dat ook deze man haar probeert te helpen.

Op een gegeven moment stapt de tweede man op haar fiets en fietst vervolgens weg. De vrouw beseft op dat moment dat het niet om een behulpzame redder in nood gaat maar om een ordinaire fietsendief. De eerste man blijft ondertussen bij haar en vraagt hoe het met haar gaat. Het slachtoffer gaat uiteindelijk lopend naar huis.

De politie heeft de zaak inmiddels in onderzoek en wil weten wie de twee mannen zijn. Het is overigens onduidelijk of de mannen elkaar kennen. De man die de fiets heeft meegenomen is ongeveer 1.80 meter lang, donker naar achter gekamd haar tot in zijn nek, is blank en heeft een normaal postuur. De andere man is met 1.60 meter wat korter, hij heeft blond haar en heeft een mager postuur