Een bejaard echtpaar is in Gennep aangehouden in verband met een actie inzake belastingfraude. De man en vrouw zouden voor maar liefst 41 miljoen euro hebben gefraudeerd.

Het gaat om een 81-jarige man en zijn 61-jarige vrouw en beide worden verdacht van fraude, witwassen, valsheid in geschrifte en illegaal bankieren. Het duo staat nergens officieel geregistreerd en hebben beide geen vaste woon- of verblijfplaats. Het Openbaar Ministerie denkt dat ze voor zeker 41 miljoen euro aan belasting hebben ontdoken.

Er is voor tientallen voor tientallen miljoenen euro’s beslag gelegd op Chinese kunst, auto’s, contant geld en tegoeden op bankrekeningen in Hongkong, Panama, Frankrijk en Duitsland. Ook zijn hun andere eigendommen, zoals een vakantiepark in Frankrijk, een bedrijfshal met kantoor en een jachthaven in Nederland afgesloten.

Na onderzoek blijkt dat het echtpaar met een valse boekhouding geld heeft verplaatst naar bedrijven in Hongkong. Daar hoefden ze geen belasting te betalen. De afgelopen jaren zijn zo vermoedelijk miljoenen euro’s gebruikt voor het verstrekken van risicovolle leningen en investeringen in vastgoed.