Bejaarde man (71) overleden na mishandeling door groepje jongeren

Een bejaarde man (71) is na een mishandeling door een groepje jongeren in Den Haag zwaargewond geraakt en overleden.

Bij de hulpdiensten kwam maandagmiddag rond 16.10 uur melding binnen dat een 71-jarige man onwel was geworden in zijn woning aan de Blois van Ireslongstraat. Direct werd de reanimatie gestart en kwam een mobiel medisch team ter plaatse waarna de man naar het ziekenhuis vervoerd werd. Enkele uren later is het slachtoffer overleden.

De politie heeft een onderzoek ingesteld waaruit bleek dat de man eerder op de dag slachtoffer was geworden van een mishandeling. Toen hij op de Willem de Zwijgerlaan vertrok na een afspraak, passeerde hij een groep jongeren. Wat er zich vervolgens precies heeft afgespeeld, is onderwerp van onderzoek, meldt de politie.

Het is wel duidelijk dat de man werd mishandeld en werd opgevangen door omstanders. Het slachtoffer is vervolgens naar huis gelopen en heeft zijn vrouw verteld wat er is gebeurd. Een uur later trof de vrouw haar echtgenoot onwel aan en belde de hulpdiensten.

In verband met het overlijden van de man en een mogelijk verband met de eerdere mishandeling is een Team Grootschalige Opsporing opgestart dat onder leiding van een Officier van Justitie onderzoek doet naar de zaak.