Bejaarde vrouw (85) zwaargewond bij mislukte tasjesroof in Amstelveen

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een poging tasjesroof in Amstelveen waarbij een 85-jarige vrouw zwaargewond raakte.

Het slachtoffer liep woensdagavond rond 19.00 uur alleen op de stoep van de Borssenburg. De vrouw had haar tas om haar schouder en voelde plotseling iemand hard trekken. De tas werd naar voren getrokken, maar het slachtoffer liet niet los. Door de kracht van het trekken viel ze vervolgens voorover op de grond en kwam hard op haar hoofd, handen en knieën terecht.

De hoogbejaarde vrouw voelde meteen veel pijn, zag overal bloed en schreeuwde het uit. Buurtbewoners hoorden dit en schoten direct te hulp. Hulpdiensten werden gebeld en een toegesnelde ambulance bracht het slachtoffer over naar het ziekenhuis. De tas van het slachtoffer bleek nog op straat te liggen en is dus niet daadwerkelijk gestolen. Meerdere eenheden van de politie hebben in de omgeving gezocht naar een verdachte maar niemand aangetroffen.

In het ziekenhuis bleek dat het slachtoffer zwaargewond was geraakt. Door de harde val op de grond liep ze een scheur in haar oogkas, meerdere verwondingen in het gezicht, een gebroken hand en een gebroken knieschijf op. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op om zich te melden.