Salah Abdeslam
Salah Abdeslam (26). © Politie België

Klopjacht Franse politie op Belg na aanslagen in Parijs

De Franse politie heeft een foto vrijgegeven van een voortvluchtige verdachte van de aanslagen in Parijs. Het gaat om de 26-jarige Belg Salah Abdeslam. De politie is een klopjacht gestart naar de verdachte.

Salah Abdeslam is volgens het opsporingsbericht op 15 september 1989 geboren in Brussel. Hij is 1 meter 75 lang en heeft bruine ogen. De Franse politie waarschuwt dat de man gevaarlijk is en dat mensen geen actie tegen hem moeten ondernemen maar direct de politie inschakelen.

De gezochte man is de broer van één van de aanslagplegers die vrijdagavond in Parijs om het leven kwamen. De broers woonden in België en zijn volgens Franse media Frans. Een derde broer zit vast in België. Het is niet duidelijk of hij op enig manier betrokken was bij de aanslagen in Parijs.

Gezochte Belg Abdeslam Salah (26)
Gezochte Belg Abdeslam Salah (26)

De Franse justitie heeft ook bekendgemaakt dat nog eens twee terroristen zijn geïdentificeerd. Het gaat om twee mannen van 20 en 31 jaar oud die zichzelf opbliezen bij het stadion Stade de France en bij een bar in Parijs. Het zou gaan om Fransen die in België woonden.