Geknipte hennepafval © crime-nieuws.nl

Belg gepakt met vuilniszakken vol geripte wiet in auto

In Bergen op Zoom is een Belg gepakt met vuilniszakken vol met geripte wietplanten in zijn auto. De Belg liep tegen de lamp door zijn hoge snelheid en sterke wietlucht rondom het voertuig.

Agenten zien in de nacht van woensdag op donderdag rond 04.00 uur een personenauto met Belgisch kenteken met hoge snelheid door de Moervaart rijden. Ze besluiten het voertuig aan de kant te zetten en de bestuurder aan te spreken op zijn rijgedrag. Al voor de man een stopteken krijgt zet hij uit zichzelf zijn auto aan de kant. Wanneer de agenten de bestuurder en de bijrijder willen controleren komt ze een sterke wietlucht tegemoet.

Bij verder onderzoek blijkt al snel waar de lucht vandaan komt. In de kofferbak liggen zes vuilniszakken vol met wiettoppen, planten en afval. De drugs lijkt zo uit een wietkwekerij te zijn geript. De bestuurder, een 29-jarige man uit het Belgische Beringen, mocht samen met de bijrijder mee naar het politiebureau. De mannen zijn aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet.