Een 45-jarige Belg is aangehouden omdat hij zijn eigen 11-jarige zoontje op internet aanbood aan pedofielen. Het kind is door ten minste een man uit Duitsland verkracht. Dit meldt De Telegraaf.

De Belg uit Mechelen plaatste een advertentie op het darknet, dat zijn internetpagina’s waar je alleen kan komen middels de Tor Browser, waar hij zijn zoontje aanbood voor seks. Een 22-jarige Duitse pedofiel ging op het aanbod in en reisde af naar Mechelen. Daar zou hij het jongetje met medeweten en medewerking van de vader hebben misbruikt en verkracht.

De zaak kwam aan het licht dankzij een zaak die de Australische politie behandeld. Zij sloegen alarm toen de vader de beelden van de verkrachting en misbruik weer aanbood op het darknet. Na onderzoek wist een agent te achterhalen dat het aangeboden beeldmateriaal gemaakt is in België en waarschuwde de Belgische autoriteiten. Zowel de vader als de Duitse pedo zijn inmiddels opgepakt. Onderzocht wordt of het jongetje door nog meer mensen is misbruikt.