Marokkaanse vlaggen wapperen in de Marokkaanse lucht. © crime nieuws

België vraagt Marokko beslag te leggen op miljoenen aan bezittingen Antwerpse drugsfamilie

Justitie in België heeft aan Marokko gevraagd beslag te leggen op miljoenen aan bezittingen van een Antwerpse drugsfamilie.

De familie kwam in beeld bij de Belgische politie na een onderschepping van een partij cocaïne in de haven van Antwerpen. Na onderzoek bleek dat negen leden van de familie zich bezig zouden houden met criminele activiteiten. Volgens justitie ging het hierbij om grootschalige handel in cocaïne en het witwassen van crimineel verkregen vermogen.

In België is direct beslag gelegd op verschillende bezittingen van de verdachten. De Belgische autoriteiten hebben Marokko nu gevraagd om beslag te leggen op alle eigendommen van de familie. Het gaat hierbij om onder meer een appartement in Tanger, meerdere stukken grond en panden in de steden Al Hoceima, Imzouren en Fez. Het zou gaan om miljoenen euro’s aan grond, huizen en auto’s.

De hoofdverdachten, een 63-jarige man, zijn kinderen, zijn broer en diens 33-jarige zoon, zitten in België nog vast in afwachting van een beslissing van de rechtbank in Antwerpen. De familieleden riskeren langdurige gevangenisstraffen voor drugs en witwassen.