Belgische dames opgelicht voor duizenden euro’s

Zaterdag 6 april zijn twee Belgische dames in Heerenveen belazerd door een sluwe oplichter. Het duo had met een onbekende man afgesproken om een zogenaamde aspergemachine te kopen, maar dat liep voor de Belgische dames anders af dan ze hadden gehoopt.

Het duo had zaterdagmiddag afgesproken met de onbekende man op de Turfsteker en wilde daar van hem een aspergemachine kopen. Na de ontmoeting op de Turfsteker stapte de drie in de gele bestelbus van de dames om de aspergemachine op te gaan halen.

De onbekende man dirigeerde de dames naar de Nieuwstraat waar hij de bestuurster maande te stoppen ter hoogte van het jongerencentrum CASA. De man, die inmiddels het gehele aankoopbedrag van € 5.800 al van de dames had ontvangen, stapte uit de bestelbus en zei snel terug te zullen komen met de machine.

Tot op heden is er niets meer vernomen van de man en/of de aangekochte aspergemachine. Het lijkt erop dat de twee Belgische dames ordinair zijn belazerd door de ‘verkoper’. Het duo heeft aangifte gedaan van oplichting.

Bron: Politie