Belgische politie kan illegaal feest niet ontruimen omdat er teveel bezoekers zijn

De Belgische politie kan een illegaal feest niet ontruimen omdat er teveel bezoekers aanwezig zijn.

Op de legerbasis nabij het Belgische dorp Brustem vond vrijdagavond een illegaal feest plaats met zo’n vijfduizend bezoekers. De politie was ter plaatse, maar kon vanwege de grootte van het feest en het terrein niets anders dan het feest laten uitdoven. De gemeente Sint-Truiden, waar Brustem onder valt, laat weten dat de lokale politie vrijdagavond al meldingen kreeg van een illegaal feest. Het feest bleek plaats te vinden op het militair domein, dat volgens VRT NWS nauwelijks wordt gebruikt.

De situatie op de legerbasis is chaotisch en de massale toestroom van feestvierders en de grootte van het gebied maakt het “onmogelijk” om in te grijpen, aldus burgemeester Ingrid Kempeneers. De veiligheidsdiensten hebben daarom besloten de situatie gecontroleerd uit te laten doven. Het terrein kan niet op een veilige manier worden schoongeveegd en de bezoekers worden zo veel mogelijk tegengehouden, maar ze komen van meerdere kanten.

Het is onduidelijk wie de organisator is van het illegale feest. De gemeente roept mensen op om niet meer naar het feest te komen en benadrukt dat het niet alleen verboden is, maar ook gevaarlijk kan zijn vanwege de grote groep mensen en de mogelijke aanwezigheid van drugs en alcohol.