© US Army via Wikimedia Commons

Belgische zakenman geliquideerd door huurmoordenaars op straat in Griekenland

In Griekenland is een Belgische zakenman doodgeschoten bij een liquidatie.

Volgens Belgische media is de 47-jarige Kristof Waegeman afgelopen vrijdag doodgeschoten in Athene. Het slachtoffer werd rond 21.00 uur op straat opgewacht door twee schutters en werd beschoten toen hij net in zijn auto wilde stappen bij zijn woning in de wijk Voula. Waegeman werd meerdere keren geraakt en is vrijwel direct overleden.

De zakenman wordt in België gelinkt aan grote drugszaken en zou nog een straf van 12 jaar uit moeten zitten inzake het smokkelen van cocaïne. Het slachtoffer komt sinds de jaren negentig in verschillende dossiers van politie en justitie voor. Het gaat hierbij om zaken als drugsbezit, drugshandel, witwassen en deelnamen aan een criminele organisatie. In 2015 werd Waegeman veroordeeld tot 12 jaar cel voor cocaïnesmokkel.

De Griekse politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de liquidatie. De daders zijn na de schietpartij op de vlucht geslagen. Van de mannen ontbreekt ieder spoor. Er zijn vooralsnog geen verdachten aangehouden en/of in beeld bij de recherche op Athene.