Super Mazing Haze © Crime-Nieuws.nl

Belletje inzake wietlucht leidt naar 18 kilo wiet in Den Haag en wiethok in Voorburg

Een melding van een buurtbewoner in Den Haag heeft de politie geleid naar 18 kilo gedroogde toppen in een woning en een wietkwekerij in Voorburg. Er zijn vier aanhoudingen verricht.

Bij de politie kwam maandagochtend rond 09.30 uur een melding binnen dat er een sterke wietlucht waarneembaar was in de Hendrik Mandestraat. Agenten kwamen ter plaatsen en deden onderzoek. Dat leidde naar een bepaalde woning in de straat.

In het pand troffen agenten ruim 18 kilo gedroogde toppen aan. Vier personen zijn aangehouden. Het gaat om twee vrouwen van 47 en 56 jaar en twee mannen van 48 en 52 jaar oud. De verdachten zijn allen zonder vaste woon- of verblijfplaats. De 47-jarige stond tevens gesignaleerd voor een straf van 18 dagen voor een overtreding van de Opiumwet.

Na de aanhoudingen startte de recherche een onderzoek wat leidde naar een adres in Voorburg. Daar werd in een woning aan de Binckhorstlaan een wietkwekerij met 420 planten aangetroffen. De planten en kweekmaterialen zijn in beslag genomen. Niemand was aanwezig er zijn dus ook geen aanhoudingen verricht. De recherche onderzoekt de zaak.