De Panamera Group in Eindhoven heeft een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de dieven die de winkel vorige maand nagenoeg leegroofden. Dit meldt Omroep Brabant. De daders gingen er toen vandoor met een vermogen aan kogelvrije kleding.

De winkel was pas een aantal weken open toen criminelen toesloegen en de zaak met kogelvrije vesten van het merk Miguel Caballero beroofden. Volgens eigenaar Yavuz Yilmaz was het een gedurfde brutale actie van de daders. De overvallers gingen doelgericht te werk en reden een auto tot aan de winkel en forceerden vervolgens een groot slot. Daarna verdwenen ze in rap tempo met een groot deel van de inventaris.

De schade is aanzienlijk want de kogelvrije kleding is vrij duur. ‘Als je de gestolen spullen voor 500 euro per stuk kan verkopen, heb je zo 50.000 euro of meer verdiend. Het goedkoopste hemd in de winkel kost 2.400 euro’, aldus Yilmaz. De beloning is niet afkomstig van een verzekeringsmaatschappij maar van de Panamera Group zelf.