De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Beloning voor gouden tip liquidatie onschuldige bordenwasser in Amsterdam

De politie heeft een beloning van 20K uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de mogelijke daders van een liquidatie in Amsterdam waarbij de verkeerde persoon werd doodgeschoten.

Op 28 januari 2015 werd de Ghanese Augustine Nyantakyi voor de woning van zijn vriendin op de Wolbrantskerkweg in Osdorp onder vuur genomen. De daders schoten tussen de zeventig en tachtig kogels op het slachtoffer. De man maakte geen schijn van kans en is kort na de schietpartij overleden.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat er twee schutters betrokken zijn geweest bij de liquidatie. Een derde verdachte zou de vluchtauto hebben bestuurd. Met een donkere BMW zijn de daders op de vlucht geslagen en spoorloos verdwenen. De politie hoopt nu tips binnen te krijgen die zullen leiden naar mogelijke aanhoudingen.

Het slachtoffer bleek na onderzoek van de politie geen enkele link te hebben met het criminele milieu. Ook van een persoonlijk motief bleek geen sprake te zijn. Nyantakyi was een hardwerkende man die werkzaam was als bordenwasser in een restaurant in Amsterdam.