Benaouf A. is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot 10 jaar celstraf inzake de liquidatie van Najeb Bouhbouh op 18 oktober 2012 voor het Crowne Plaza Hotel in Antwerpen. Volgens de rechtbank is ‘Ben’ medeplichtig aan de moord op Bouhbouh.

Het Openbaar Ministerie (OM) had 16 jaar celstraf geëist tegen Benaouf. Zijn straf valt lager uit omdat de rechtbank A. ziet als medeplichtige en niet als mededader. De rechtbank ziet hem als een soort ‘verbindingsofficier’ die de moord mogelijk maakte. De rechtbank ziet A. als ‘de spin in het web’.

Bouhbouh werd op 18 oktober 2012 voor het Crowne Plaza Hotel in Antwerpen geliquideerd door twee schutters. Justitie verdenkt Benaouf ervan de gehele liquidatie te hebben geregisseerd en er nauw bij betrokken te zijn geweest. De schutters zouden de 36-jarige Marchano P. en de inmiddels geliquideerde Rida Bennajem zijn. Of dit ook zo is zal natuurlijk eerst bewezen moeten worden of dat ook ooit gaat lukken valt te bezien aangezien de vermeende schutter Rida Bennajem zelf ook geliquideerd is.

Tijdens de wildwest taferelen op 29 december 2012 in de Staatsliedenbuurt werden enkele inzittenden van een Range Rover met Franse kenteken hevig onder vuur genomen door meerdere schutters. Bij de heftige schietpartij werden Saïd el Yazidi en Youssef Lkhorf op koelbloedige wijze geliquideerd. Eindhovenaar Benaouf A. zat ook in de Range Rover en wist wonder boven wonder te ontkomen aan zijn belagers. Dit lukte hem door tussen twee woonboten in het water te springen.

Op 22 februari 2013 wordt de Eindhovenaar aangehouden in Rotterdam. Benaouf was met twee vrienden toen hij staande werd gehouden. ‘Ben’ en zijn vrienden reden rond in een BMW met Belgisch kenteken en werden staande gehouden omdat hun auto dubbel geparkeerd stond en surveillerende agenten een pak biljetten uit de armleuning zagen steken. Daarop observeerden ze het voertuig totdat ‘Ben’ en zijn vrienden terugkwamen.

Bij fouillering werd € 1.000,- aangetroffen bij ‘Ben’. In de auto lag nog € 4.000,-  en twee vuurwapens, een Glock en een Taurus. Tevens bleek ‘Ben’ een vals Belgisch paspoort bij zich te hebben. Tijdens verhoren verklaarde hij gewapend te zijn omdat hij het doelwit was/is van de schutters die op 29 december 2012 Saïd el Yazidi en Youssef Lkhorf liquideerden.

Op vrijdag 7 juni werd Benaouf door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot een jaar celstraf voor vuurwapenbezit, valse identiteitspapieren en witwassen. In juni 2013 is hij tijdens het uitzitten van zijn jaar celstraf in zijn cel aangehouden voor zijn vermeende betrokkenheid bij de liquidatie van Najib Bouhbouh.