Bende opgerold die het gemunt had op dure horloges in Puerto Banus in Marbella

De Spaanse politie heeft een bende opgerold die verantwoordelijk wordt gehouden voor het roven van meerdere dure horloges in onder meer Puerto Banus in Marbella.

In de dure jachthaven werd op 21 december een man op straat beroofd. Het slachtoffer had net zijn auto geparkeerd en was onderweg naar zijn woning toen hij werd vastgehouden door een man. Twee andere personen haalden het horloge van zijn pols waarna het drietal op de vlucht sloeg.

Dezelfde dag nog werd iemand op soortgelijke wijze beroofd op een andere parkeerplaats in de omgeving van Puerto Banus. Op het moment dat het slachtoffer wilde betalen voor een parkeerplaats werd hij benaderd door een man. De dader wist na wat geweld het horloge in handen te krijgen en is er vandoor gegaan.

De dagen erna waren er nog drie straatroven die volgens de politie door vermoedelijk dezelfde daders zijn uitgevoerd. Bij alle diefstallen werden dure horloges buitgemaakt. De politie kreeg meerdere meldingen en aangiftes binnen van straatroven waarbij de daders het gemunt hadden op horloges.

De recherche stelde een onderzoek in en sprak met getuigen. Daaruit kwam naar voren dat de daders vermoedelijk in een huis in Marbella zaten. De politie heeft drie mannen aangehouden toen ze in een auto wilden stappen. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek. De gestolen horloges zijn spoorloos verdwenen.