Marokkaanse vlaggen wapperen in de Marokkaanse lucht. © crime nieuws

Bende opgerold die met jetski’s hasj en mensen smokkelde van Marokko naar Spanje

Bij een grote actie van Europol is een bende opgerold die met jetski’s hasj en mensen van Marokko naar Spanje smokkelde. In totaal zijn 19 personen aangehouden.

De criminele bende vervoerde immigranten en hasj in 30 minuten van Marokko naar Spanje. Midden in de nacht vertrokken de jetski’s met immigranten of balen hasj. Zij staken vervolgens de 14 kilometer de Straat van Gibraltar over. Daar werden de drugs en/of immigranten gedropt en opgepikt door handlangers.

Deze werkwijze wordt in de regio van Ceuta (Spanje) en Tanger al jaren toegepast. Balen hasj of mensen worden op deze wijze gesmokkeld. Dan gaat het niet alleen om immigranten maar ook om mensen die zonder paspoort bijvoorbeeld naar Ceuta willen. Tegen betaling wordt je dan of naar Ceuta gebracht en als je meer betaald ook naar de overkant, naar het Spaanse vasteland.

Naast mensen worden er ook heel veel spullen/goederen op deze manier. Dat gaat niet alleen van Marokko naar Spanje maar ook omgekeerd. Vaak wordt sterke drank ook met jetski’s gesmokkeld. Flessen worden in Ceuta opgehaald, waar ze zonder accijns en zeer goedkoop verkocht worden, en vervoerd naar Marokko waar ze weer doorverkocht worden. Gouden handel langs de Marokkaanse en Spaanse kust.