Bende randdebielen plaatst foto’s buit op Facebook

Donderdag 25 april heeft de politie in het Verenigd Koninkrijk acht jongens in de leeftijd van 18 tot en met 23 jaar oud aangehouden in verband met een reeks inbraken. De jongens behoorden tot een bende genaamd ‘Ladbroke Grove Blood Gang’ en hadden in slechts 5 maanden tijd in minimaal 41 huizen ingebroken.

Misdadig maar op zich niet heel opmerkelijk. Wat wel enorm dom en opmerkelijk van de wannabe gangsters is, is dat ze veelvuldig foto’s met/van hun buit op Facebook hebben geplaatst. Nadat de politie één van de foto’s op het spoor kwam, ontdekten ze andere afbeeldingen op social media waarop de bendeleden te zien zijn met geld, dure klokkies en héél stoer leunend tegen Audi’s en Porsche’s die ze hadden gestolen. De jongens hebben zelfs video’s gemaakt waarin ze racen door de straten van London in de gestolen auto’s. Hoe dom kun je zijn?

De acht jongens hebben allen gevangenisstraffen opgelegd gekregen, variërend van 3 tot 4 jaar.

“Maanden en maanden van hard werken hebben eindelijk tot resultaat geleid. Deze acht jongens waren goed in wat ze deden, maar hun nadeel was dat ze heel dom waren. Ze waren zó vol van hun daden en zé schaamteloos dat het uiteindelijk tot hun ondergang leidde”, aldus Craig Leonard van de Kensington Police tegen Daily Mail.