De beroemde Oscar-winnende Hollywood filmproducent Harvey Weinstein is ontslagen door de filmmaatschappij die hij zelf mede heeft opgezet. Dit heeft te maken met het seksschandaal dat nu naar buiten komt waarin hij beschuldigd wordt van seksuele intimidatie van vrouwen.

Harvey Weinstein wordt door zeker acht verschillende vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie. Na de beschuldigingen had hij zijn werk al een paar dagen neergelegd. De Weinstein Company schrijft nu dat naar aanleiding van nieuwe informatie is besloten om Weinstein per direct te ontslaan.

Het verhaal inzake de seksuele intimidatie werd voor het eerst naar buiten gebracht door The New York Times. Enkele slachtoffers van de producent, waaronder Ahley Judd, deden daar hun verhaal. Het gaat om meerdere actrices die beweren het slachtoffer te zijn geworden van Harvey Weinstein.

Harvey Weinstein geldt in Hollywood als een van de meest invloedrijke producenten. Zo produceerde zijn bedrijf succesvolle films zoals The King’s Speech, Pulp Fiction en Good Will Hunting. Weinstein heeft zelf inmiddels ook excuses aangeboden inzake de naar buiten gekomen verhalen.