© Instagram

Beroving in Rotterdam leidt naar vuurwapens, tas met geld en grote partij drugs in drugspand

Een beroving in Rotterdam heeft geleid naar vuurwapens, een tas met geld en een grote partij drugs in een drugspand.

Een taxichauffeur kreeg vanochtend rond 6.30 uur de schrik van zijn leven toen hij zag dat zijn klant werd bedreigd met vuurwapens, geslagen en beroofd in de Van Galenstraat. Hij vluchtte weg en belde de politie. Agenten kwamen in actie en losten meerdere waarschuwingsschoten op de Spiegelnissekade om zo de verdachte te stoppen en aan te houden. Het vuurwapen werd tijdens de vlucht weggegooid en later in beslag genomen. De 26-jarige man uit Rotterdam werd aangehouden.

Op basis van informatie van getuigen troffen agenten ook nog een tweede vuurwapen aan op de Haverlandstraat. Ook dit wapen is in beslag genomen. Vervolgens zijn agenten op zoek gegaan naar het slachtoffer van de mishandeling en beroving. Hij werd aangetroffen en is ook aangehouden.

De politie ging daarna de woning binnen waar het slachtoffer werd geslagen en trof daar vijf personen aan. Het pand bleek gebruikt te worden als versnijdingspand. Alle aanwezigen zijn aangehouden.

Later in de ochtend werd de woning verder doorzocht en werd een forse hoeveelheid verdovende middelen, versnijdingsmiddelen en gereedschappen om drugs te versnijden aangetroffen en in beslag genomen. Ook een tas met geld werd in beslag genomen. De drugs en de tas met geld worden nu nader onderzocht.