© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Beruchte Britse overvaller die 53 miljoen pond wist buit te maken in borst en nek geschoten

Een Britse overvaller die betrokken was bij een spectaculaire overval op een gelddepot waarbij 53 miljoen pond werd buitgemaakt, is zwaargewond geraakt bij een poging tot liquidatie.

Volgens Britse media werd de 41-jarige Paul Allen op donderdagavond onder vuur genomen bij zijn huis in Woodford Green in Londen. De overvaller werd zes keer geraakt onder meer in zijn borst en nek. De hulpdiensten zijn met spoed ter plaatse gekomen en hebben het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een 50-jarige man aangehouden op verdenking van poging moord. De verdachte zit vast en wordt verhoord.

Paul Allen is veroordeeld voor betrokkenheid bij een overval op een gelddepot van Securitas in 2006. De daders waren gekleed als politieagenten en wisten in totaal ruim 53 miljoen pond buit te maken door de manager van het depot te ontvoeren. Een MEGA bedrag van 153 miljoen pond moesten ze laten liggen omdat het geld niet meer paste in hun bestelbus.

Na de spectaculaire overval stelde de politie een groot onderzoek in waarbij een aantal beruchte criminelen in beeld kwamen. Bij de daaropvolgende aanhoudingen werd in totaal 21 miljoen pond teruggevonden. De rest van het geld is tot op de dag van vandaag spoorloos verdwenen.

Paul Allen vluchtte destijds met zijn buit naar Marokko waar hij op verzoek van de Britse autoriteiten is aangehouden. In 2008 werd hij uitgeleverd en veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf. Zijn straf heeft hij inmiddels uitgezeten.