© Guardia Civil

Beruchte criminele organisatie opgerold die enorme partijen hasj smokkelde vanuit Marokko naar Spanje

De Spaanse Guardia Civil heeft een criminele organisatie opgerold die verantwoordelijk wordt gehouden voor het smokkelen van enorme partijen hasj.

Agenten vielen bij een grootschalige actie binnen in panden in de provincies Cadiz, Almeria, Murcia, Barcelona, Malaga en in Ceuta. Er zijn 22 doorzoekingen verricht en tientallen, in totaal 46, verdachten aangehouden. Ook de vermeende leider van de drugsbende genaamd ‘El Tapi’ werd bij de invallen aangehouden en is vastgezet. De 33-jarige verdachte zou al jaren aan het hoofd staan van een groot drugssmokkelnetwerk.

De criminele organisatie haalde voor de Spaanse kusten grote partijen hasj binnen die gedropt werden in het water door personen op schepen. Het gaat om vele tonnen die gesmokkeld zouden zijn door de bende van El Tapi. Bij de invallen alleen al nam de politie ruim 8500 kilo hasj in beslag. Daarnaast zijn er meerdere boten, een vuurwapen, computers en andere communicatie apparatuur aangetroffen en in beslag genomen. Ook is er beslag gelegd op panden en andere zaken met een waarde van ruim 1,5 miljoen euro.