Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Beruchte pedo sportdokter Larry Nassar die honderden meisjes misbruikte in gevangenis neergestoken

Een beruchte Amerikaanse sportdokter die veroordeeld is voor misbruik van honderden turnsters, is in de gevangenis neergestoken.

Larry Nassar, de voormalige Amerikaanse sportdokter die veroordeeld werd voor seksueel misbruik van honderden meisjes, is in de gevangenis in Florida aangevallen en neergestoken. De aanval vond naar verluidt plaats op zondag, waarbij Nassar werd gestoken in de rug en borstkas. Zijn toestand wordt echter als stabiel beschouwd.

Nassar werd in 2017 en 2018 schuldig bevonden aan seksueel misbruik. Als voormalig arts van het Amerikaanse Olympische turnteam misbruikte hij naar schatting 256 jonge meisjes. De zaak veroorzaakte veel ophef in de Verenigde Staten, omdat meer dan 150 slachtoffers tegen hem getuigden en het duidelijk werd dat veel van hen eerder hadden geklaagd bij ouders en andere trainers, maar dat er nooit actie werd ondernomen.

Nassar werd veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen van 40 tot 125 jaar, 60 jaar en 40 tot 175 jaar. Ondanks dat hij zijn misdaden had bekend, ging hij in beroep tegen de uitspraken van de rechters, maar zonder succes.

Na het proces ontstond er veel ophef toen bekend werd dat Nassar mogelijk nog meer misbruik had gepleegd terwijl de FBI hem al onderzocht en er meldingen waren gedaan. Als gevolg daarvan eisten talrijke atleten, waaronder Olympisch kampioene Simone Biles, een schadevergoeding van 1 miljard dollar van de FBI.