Het woonwagenkamp in Den Bosch waar de afgelopen dagen doorzoekingen zijn gedaan wordt in de loop van de avond weer vrijgegeven. Bij de actie heeft justitie beslag gelegd op miljoenen aan vermogen. Er zijn verscheidene aanhoudingen verricht op verdenking van onder meer witwassen.

In totaal zijn ze er bij de actie zestien personen aangehouden en in verzekering gesteld op verdenking van witwassen. Van de 16 verdachten zijn 8 personen getoetst bij de rechter-commissaris voor langer verblijf. Over de overige 8 moet nog een beslissing worden genomen.

Omdat er sterke aanwijzingen waren van mogelijk verboden vuurwapenbezit heeft de rechter-commissaris ingestemd met de inzet van verschillende arrestatieteams bij de aanhoudingen. Donderdag werd al snel duidelijk dat er inderdaad sprake was van verboden wapenbezit. In verschillende woningen werden vuurwapens, binnen handbereik, of verstopt in verborgen ruimtes, aangetroffen. In totaal zijn er 12 illegale vuurwapens gevonden en in beslag genomen.

Het onderzoek was voornamelijk gericht op het vinden van geld en vermogensbestandsdelen. In totaal is er meer dan 3,5 ton aan contanten gevonden en in beslag genomen. Daarnaast is er ook beslag gelegd op enorm veel dure sieraden, klokkies en diamanten. Voor het afvoeren van exclusief 16de/17de-eeuws porselein en diverse kunstwerken is speciaal vervoer geregeld, omdat de getransporteerde waarde voorzichtig getaxeerd is op circa 5 miljoen euro.

Vanmiddag is er gestart met het afvoeren van tientallen voertuigen en caravans die op het terrein stonden. In totaal zijn er 23 voertuigen en 4 grote caravans in beslag genomen. Ook zijn er dure koi karpers en pony’s afgevoerd van het terrein. Alsof dat niet genoeg is, is er ook nog beslag gelegd op grote hoeveelheden merkkleding waarvan het gros nog een prijskaartje had. Tot slot is er beslag gelegd op bankpassen, eigendomsbewijzen, buitenlandse rekeningen en gegevensdragers.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl