Beslag op miljoenen euro’s aan luxe voertuigen en panden in onderzoek naar witwassen

De politie heeft in verband met een groot onderzoek naar witwassen invallen verricht op meerdere locaties. Hierbij is beslag gelegd voor miljoenen aan luxe voertuigen en panden.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie een onderzoek in naar een echtpaar, een man van Bosnische afkomst en een Nederlandse vrouw. Daaruit bleek dat de twee in het bezit zouden zijn van veerschillende panden in het binnen- en buitenland. Daarnaast bleken ze een luxe leven te leiden, volgens de politie.

Agenten vielen vanochtend acht panden binnen in West-Brabant. Het gaat om zes in Breda waaronder drie aan de Haagdijk, een aan de Blauwtjes, een aan de Oleanderstraat en een aan de Slingerweg. Verder nog twee andere panden in West-Brabant. In het buitenland zijn invallen verricht in België, Bosnië, Spanje en Slovenië. Er is onder meer gezocht naar documenten en ander bewijs voor witwassen.

Bij de actie is beslag gelegd op verschillende panden ter waarde van enkele miljoenen euro’s. Er zijn in ieder geval acht luxe voertuigen in beslag genomen ter waarde van enkele honderden duizenden euro’s. Daarnaast zijn er nephandgranaten en een hoeveelheid cocaïne aangetroffen. Het onderzoek naar mogelijke witwaspraktijken wordt voortgezet.