3 ton cash en beslaglegging voor meer dan miljoen om illegale gokpraktijken

De politie heeft in een internationaal onderzoek naar illegale gokpraktijken invallen gedaan in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Bij de actie is beslag gelegd op onder meer 3 ton cash uit een kluis, bankrekeningen, onroerend goed en auto’s t.w.v. meer dan een miljoen euro.

Het onderzoek richtte zich op een organisatie waarvan vermoedt wordt dat deze op grote schaal illegale gokmogelijkheden op voetbalwedstrijden aanbiedt in Nederland en Duitsland. Over de inkomsten werd geen kansspelbelasting afgedragen. Het onderzoeksteam denkt dat de verdachten hiermee zeker meer dan 1.000.000 euro hebben verdiend.

Bij doorzoekingen in Duitsland, Nederland en Oostenrijk is beslag gelegd op contant geld, bankrekeningen en onroerend goed. In een kluis in Enschede werd ruim 300.000 euro cash aangetroffen en in beslag genomen.

Behalve op administratie en digitale bestanden, is beslag gelegd op contant geld, bankrekeningen en onroerend goed. In woningen in Enschede werd in een kluizen ruim 300.000 euro aangetroffen.

De hoofdverdachten zijn twee mannen van 44 en 51 jaar oud afkomstig uit Enschede. De 44-jarige man is in Duitsland aangehouden en zal worden overgeleverd.