De politie in Bergen op Zoom heeft in de nacht van dinsdag op woensdag na een achtervolging kilo’s wiet aangetroffen in een bestelbus.

Surveillerende agenten zagen op de Eendrachtsweg in Halsteren de bestelbus voorbijkomen en besloten de wagen te controleren. Toen de bestuurder een stopteken kreeg ging hij er met hoge snelheid vandoor.

Op de A4 leek de man mee te werken en zette de bestelauto op de vluchtstrook. Toen één van de agenten uit de politieauto stapte gaf de man plankgas en sloeg wederom op de vlucht. De politie zette de achtervolging met meerdere eenheden.

De vluchtende bestuurder lapte alle verkeersregels aan zijn laars en kwam op de Antwerpsestraatweg in Bergen op Zoom in botsing met een politieauto. Door de klap kon de verdachte, een 18-jarige man uit Bergen op Zoom, worden aangehouden.

Bij onderzoek in de bestelauto bleek al snel waarom de bestuurder alles op alles zette om te ontkomen. In de laadruimte werden meerdere zakken gevuld met wiet aangetroffen. Na weging bleek het te gaan om zes kilogram.