De politie heeft afgelopen nacht een man die ‘snel wat extra geld wilde verdienen’ gepakt met lachgas.

Kort na middernacht zagen agenten op de parkeerplaats langs de A15 bij Ochten een bestelbus staan met de achterdeuren geopend. Twee personen stonden bij de laadruimte van de bus. Meerdere personen stonden eromheen en toen de politie werd gezien zijn snel de deuren gesloten. Dat was reden genoeg voor verdere controle.

Tijdens de controle bleek al snel dat de man in de personenauto lachgas wilde kopen van de bestuurder van de bestelbus. De agenten zagen dat in de bestelbus zestien grote cilinders met lachgas stonden opgesteld. Voor het bedrijfsmatig vervoer stelt de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen strenge eisen, bijvoorbeeld aan het vervoermiddel maar ook aan de bestuurder.

Na volledige inspectie bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een ADR-certificaat om gevaarlijke stoffen te kunne vervoeren. Verder waren er geen borden en/of waarschuwingen op de bus aangebracht om aan te geven dat de bus gevaarlijke stoffen vervoerde en niet geventileerd was. Er was geen veiligheidsblad aanwezig waarin informatie staat over de risico’s van lachgas als gevaarlijke stof en ook waren de cilinders niet op de voorgeschreven, veilige wijze vastgezet. Voor deze overtredingen heeft de politie proces-verbaal opgemaakt.

De bestuurder verklaarde tegenover de politie dat hij op deze manier snel wat extra geld wilde verdienen. De 40-jarige man uit Tiel heeft een boete opgelegd gekregen van de politie.