Bestuurder met grote ballonnen en hoogzwangere vrouw gepakt in Rotterdam na ANPR-hit

In Rotterdam is na een ANPR-hit een bestuurder met grote ballonnen en een hoogzwangere vrouw naast zich gepakt.

Bij de politie kwam een hit via het ANPR-systeem binnen en bij het bekijken van de foto zagen de agenten alleen een grote ballon achter het stuur. Na onderzoek bleek dat de bestuurde eerder al was aangehouden en toen ook al met een ballon aan zijn mond zat. Na de hit is de politie op zoek gegaan naar de man om hem opnieuw aan de kant te zetten.

Via cameratoezicht kwam het voertuig vervolgens in beeld achter het Centraal Station. Op de beelden was te zien dat de bestuurder meerdere ballonnen wist weg te lurken, aldus een woordvoerder van de politie. Op de Provenierssingel kon de man aan de kant worden gezet en is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en rijden tijdens een rijverbod.

Op het moment van aanhouding bleek de hoogzwangere partner van de man in de auto te zitten. De politie heeft een melding gemaakt bij Veilig Thuis en de zorginstanties gaan de situatie mogelijk bekijken. Hier wordt vanwege de privacy geen verdere informatie over gegeven.