Bestuurder op snelweg gepakt met dure horloges, een PGP en een kilo heroïne in een schoenendoos

De politie heeft bij een controle op de snelweg A1 een man gepakt met onder meer dure horloges, een PGP en een kilo heroïne.

De bestuurder kreeg maandagavond rond 21.00 uur een stopteken van politieagenten omdat in het systeem stond dat het rijbewijs van de eigenaar was ingevorderd. Om te kijken of de eigenaar zelf mogelijk toch achter het stuur zat werd de auto gecontroleerd.

Bij de controle bleek dat de eigenaar van de auto niet in de auto zat. De bestuurder was een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die de auto geleend had. Tijdens de controle van de auto zagen de agenten dat achter in de auto inbrekerswerktuigen lagen. Deze werden in beslag genomen en de bestuurder kreeg een proces-verbaal.

Bij verdere doorzoeking van de auto troffen de agenten nog dure kleding, enkele dure horloges en een aantal mobiele telefoons, waaronder een PGP aan. Daarnaast bleek er ook nog een kilo heroïne te liggen in een schoenendoos. De aangetroffen spullen en drugs zijn in beslag genomen. In de kofferbak werd nog een verborgen ruimte ontdekt maar daar zat niets in. Op basis van de Douanewetgeving werd de auto in beslag genomen.