Bestuurder voor wilde rit op A27 aangehouden na inhalen agent met ballon lachgas in mond

De politie heeft na een achtervolging een bestuurder aangehouden die het nodig vond om met een ballon lachgas in zijn mond een politieauto in te halen op de A27.

Op vrijdagavond reed een agent op de A27 in de richting van Breda en zag in zijn spiegels een auto met hoge snelheid naderen. De bestuurder seinde met zijn groot licht omdat hij vermoedelijk wilde dat de agent aan de kant ging. Dat deed hij ook en toen hij werd ingehaald zag de agent dat er twee mannen in de auto zaten met een ballon aan hun lippen.

De bestuurder vervolgde met hoge snelheid zijn weg op de A27. Hierbij gaf hij meerdere medeweggebruikers seintjes met groot licht om er met hoge snelheid langs te kunnen rijden. Ton dat enkele keren niet lukte zou hij ook bestuurders hebben ingehaald via de vluchtstrook. De agent zag dat in de verte een wegversmalling naderde waarbij rijstroken door middel van een rood kruis afgezet waren. Hij zag dat de bestuurder over de afgekruiste rijbaan reed tot aan de wagen waar de pijl op zit en toen pas naar rechts ging ten koste van de andere weggebruikers die hard moesten remmen. Ook hier haalde de bestuurder meerdere malen via de vluchtstrook in.

Kort tijd later konden agenten in een opvallend politievoertuig de verdachte een stopteken geven. De 21-jarige verdachte uit Zeist is naar het bureau gebracht waar hij een speekseltest moest ondergaan. Na verhoor over onder andere zijn rijgedrag en het gebruik van lachgas is de verdachte later op de avond in vrijheid gesteld. Hij zal zich moeten verantwoorden voor zijn daden.