© Politie

Bewoner op heterdaad betrapt met 18.000 XTC-pillen, 20 kilo MDMA en tabletteermachine

De politie heeft in een langer lopend onderzoek een grote partij XTC én MDMA aangetroffen in Geldrop. Eén van de verdachten werd op heterdaad betrapt terwijl hij bezig was met het drukken van XTC-pillen.

Agenten gingen woensdagochtend naar de woning in verband met een langer lopend onderzoek. In juli was er informatie binnengekomen dat er in de woning aan de Wijnsel mogelijk drugs aanwezig zouden zijn. Dit bleek inderdaad zo te zijn.

In de schuur achter het huis werd de hoofdbewoner op heterdaad betrapt terwijl hij bezig was met het drukken van XTC-pillen. Hij gebruikte daarvoor een professionele tabletteermachine. In de schuur werden maar liefst 18.000 XTC-pillen aangetroffen, net als ongeveer 20 kilo MDMA. Dit is een grondstof voor XTC. De hoofdbewoner, zijn vrouw en zijn zoon werden daarop aangehouden.

De politie deed verder onderzoek in een garagebox aan de Pessershof in Geldrop die ook in gebruik was bij het gezin. In de box werd voor zo’n tien kilo aan XTC-pillen gevonden, net als een flinke hoeveelheid grondstoffen voor de productie van synthetische drugs.