Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Bewoners opgeschrikt door aanslag met explosief in dorp bij Amsterdam

Bewoners van de Burgemeester Kasteleinstraat in Amsterdam Driemond hebben donderdagnacht een onrustige nacht gehad.

Rond 01.30 uur schrokken zij wakker van een harde knal. Door het toedoen van een explosief voorwerp is een voordeur vernield en is er brand ontstaan in de woning. Eén persoon was op dat moment in de woning aanwezig, maar raakte gelukkig niet gewond. De politie is direct een onderzoek gestart en komt graag in contact met getuigen.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse, waarna de brand binnen een korte tijd onder controle was. Drie personen zijn door ambulancepersoneel nagekeken omdat zij rook hebben ingeademd. Specialisten van de politie hebben uitgebreid onderzoek gedaan, sporen veiliggesteld en met getuigen gesproken.

De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van de explosie en de brand. Het is nog niet duidelijk of er sprake is van een criminele aanslag.

Oproep aan getuigen

De politie komt graag in contact met getuigen die iets hebben gezien of gehoord van de explosie of de brand. Ook mensen die camerabeelden hebben van de omgeving van de Burgemeester Kasteleinstraat in de nacht van woensdag op donderdag worden verzocht zich te melden bij de politie.