Bezoeker sauna Rotterdam bijt politieagent in been

In Rotterdam heeft de bezoeker van een sauna een politieagent gebeten.

Een agent hoorde maandagavond rond 21.00 uur geluiden uit een Welness komen aan de Beijerlandselaan. Het leek erop dat er bezoekers aanwezig waren ondanks het feit dat de sauna vanwege de geldende coronamaatregelen voorlopig niet open mag. Na lang aanbellen en bonken op de deur, kwam er een man naar buiten. Er volgde nog een man en drie vrouwen. Ze waren allemaal niet erg meewerkend en gedroegen zich recalcitrant, volgens een woordvoerder.

Agenten gingen het gesprek aan en controleerden hun identiteitsbewijs. Bij een van de bezoekers ging dat niet vanzelf. Hij sloeg een agent in zijn gezicht, bespuugde hem en riep de meest verschrikkelijke ziektes naar de politiemensen. De agent die de lastige saunagast in de boeien sloeg, werd ook nog eens gebeten in zijn been.

De man, een 32-jarige Schiedammer, is aangehouden. De andere bezoekers van de sauna kregen een boete voor de covidovertreding en twee van hen voor de wet id. In totaal zaten er zeven mensen personen in het pand. De gemeente wordt hiervan op de hoogte gebracht en zal maatregelen nemen, ook richting de eigenaar.