Bigshoppers met miljoenen euro’s en blokken cocaïne gepakt in ‘stash’ Amsterdam

De politie heeft na een verdachte ontmoeting in Amsterdam, bigshoppers met miljoenen euro’s cash en blokken cocaïne aangetroffen.

Agenten zagen vorige week donderdag een verdachte ontmoeting tussen een man uit Rotterdam (26) en een man uit Servië (40). Na deze ontmoeting reed de Rotterdammer weg in een voertuig. De agenten controleerden dit voertuig, maar troffen geen bijzonderheden aan. Ook de man uit Servië werd even gevolgd. Deze man ging een woning in het centrum van Amsterdam binnen. Toen de man later weer naar buiten kwam controleerden de agenten de man.

Tijdens de controle legde de man volgens de politie geen logische verklaring af over zijn verblijf in die woning. De woning betrof een zogenaamde ‘spookpand’: een woning waar niemand staat ingeschreven. De verdachte stond zelf niet ingeschreven in het GBA. Op basis van deze informatie is besloten het pand binnen te treden voor verder onderzoek.

Eenmaal binnen troffen agenten vrijwel direct een bigshopper vol bankbiljetten aan. Dat was de reden om de rechter-commissaris toestemming te vragen het pand te doorzoeken. Uiteindelijk vonden de agenten in de woning in totaal ruim vijf miljoen euro aan contanten. Dit is het hoogste contante bedrag dat de Landelijke Eenheid dit jaar heeft gevonden. Naast het geld lagen in de woning ook tientallen kilo’s blokken cocaïne en een vuurwapen. De woning werd naar vermoeden gebruikt als een zogenoemd ‘stash’. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek.

Eén van de bigshoppers vol bankbiljetten. ©️ Politie