‘Bijzonder gevaarlijke’ gevangene ontsnapt middels explosieven

Zaterdag 13 april is een gevangene op een spectaculaire manier uit een gevangenis bij de Franse stad Lille ontsnapt. De voortvluchtige crimineel heeft kunnen ontsnappen door verscheidene celdeuren op te blazen en enkele bewaarders in gijzeling te nemen. Dat meldt La Voix du Nord.

Zaterdagmiddag blies Redoine Faïd zijn celdeuren op met explosieven. Volgens de politie zou hij daaraan gekomen zijn via zijn vrouw. Zij zou de explosieven in dozen tissues de gevangenis binnen hebben gesmokkeld. Redoine blies in totaal vijf deuren op en nam ook nog vier bewaarders in gijzeling. Hij vluchtte weg in een auto en liet de gijzelaars even later op de snelweg vrij. De gebruikte vluchtauto is later compleet uitgebrand teruggevonden vlakbij Rochin. Van Redoine ontbreekt nog elk spoor.

De voortvluchtige crimineel zit al sinds 2011 vast wegens een reeks overvallen. Tevens verdenkt de politie hem ervan het brein te zijn achter een gewapende overval in 2010, waarbij een politieagente om het leven kwam. Volgens de Franse openbaar aanklager is Redoine ‘bijzonder gevaarlijk’.