Bilthovenaar probeert te spieken bij theorie examen CBR

Woensdag 13 maart heeft de politie in Utrecht een 53-jarige man uit Bilthoven betrapt tijdens het CBR theorie examen op fraude en bedrog. De goede man was ouderwets aan het spieken. Hij had een smartphone en een headset op zijn lichaam geplakt om vermoedelijk vragen of antwoorden te stellen en te ontvangen.

Rond 13.45 uur kregen agenten het verzoek om assistentie te verlenen aan de beveiliging van het CBR gebouw aan de Mississippidreef. Een examenkandidaat was op heterdaad betrapt omdat hij tijdens het theorie examen op zijn lichaam een smartphone had verborgen en een headsetje had verstopt ter hoogte van zijn sleutelbeen. Hij viel door de man toen een van de toezichthouders op het examen pieptonen hoorde uit de kraag van de kandidaat. Volgens de verdachte draagt hij zijn telefoon altijd zo. Is toch normaal om je telefoon op je lichaam te plakken voordat je aan je dag begint?

De politie nam de met ducktape vastgeplakte telefoon en de headset in beslag. De 53-jarige verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Een medewerker van het CBR heeft aangifte gedaan wegens fraude en bedrog tijdens een officieel examen.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie